Allmänt, Foto

Tulpanens Dag

Idag är det Tulpanens Dag, vilket reklam och annonser skrikit ut hela veckan. Få se om jag slår till på en bukett, för just tulpaner ger en liten fingervisning om att det snart blir vår.

Samtidigt vet jag vad som brukar hända med blomvaser och dess innehåll hemma hos mig, speciellt om de lämnas obevakade… Antingen springer katterna och jagar varandra över bordet så vasen rivs omkull, eller också sitter en uttråkad katt (läs: froppisen) och drar i de långa bladen med tänderna så vasen börjar vackla och (om hon har riktig tur) falla.

Med tanke på att jag kommer att sitta i bilen större delen av morgondagen så känns det inte så nödvändigt att köpa tulpaner just idag. Jag slår nog till någon annan dag, då jag har tillfälle att vara hemma och njuta av prakten.

Det måste vara för att det är fredag: jag är så trött, att jag skulle kunna lägga huvudet mot tangentbordet och somna direkt. Gråvädret ute gör sitt till, förstås. Det är inte så kallt, men lite ruggigt och väldigt grådimmigt. Bergen jag brukar se på andra sidan älven genom mitt kontorsfönster syns inte längre. Den fuktiga luften gör att allt som står utomhus (träd, buskar, möbler, lyktor, etc) får långa, vackra fransar av frost.


Även broräcket får långa fransar av frosten. Rätt mysigt, ändå!

Hmmm – jag behöver nog en uppiggande bukett tulpaner i alla fall!

[tags]tulpanens dag, tulpaner, gråväder, frost[/tags]

4 kommentarer på “Tulpanens Dag”

    1. Sprita alla ytor han rört vid!!! Nej, allvarligt, han hade varit dålig i magen tidigare under veckan, och jag ville inte ta några risker.

Kommentarer är stängda.