Allmänt

Gräva efter guld

De unga tjejer som gifter sig med (rika) gamla gubbar brukar väl kallas ”golddiggers”? Jag är för gammal för att lyckas med det :mrgreen: men önskar ändå ibland att vi skulle vara två* som delar den ekonomiska bördan.** (Jo, jag vet – ALLA är fattiga de sista dagarna innan januarilönen.)

Det gör stor skillnad att vara två som delar på de fasta kostnaderna, jämfört med att vara ensam. Matkostnaderna blir sammanlagt högre när man är två, men samtidigt äter jag ofta ute när jag är ensam, då det är tråkigt att bara laga mat åt mig själv. När B nu bor hos mig lagar jag oftare mat, men det går i vågor. Vissa perioder blir det mycket fil & flingor.

Mina juniorer är mer eller mindre självförsörjande. A mer och B mindre. 😉 A har fast månadslön medan B går på timlön, vilket gör att hennes inkomst varierar väldigt från månad till månad. Därför har jag inte hjärta att ta någon hyra av henne; det skulle ändå sluta med att hon får låna tillbaka den i mindre portioner under månaden.

Hon har dessutom bott hemifrån i flera år, så hon har betalat hyror, mat, lån och andra räkningar, och vet vad det kostar att bo. Det är ju bara en tillfällig mellanlandning här hos mig – ”mellan två lägenheter”. Inget ont om henne, hon går ändå med dåligt samvete för att hon tvingas leva så här.

Det finns ett gammalt talesätt som säger att man ska rätta mun efter matsäcken, och visst kan jag dra ner på både det ena och det andra för att få det att gå ihop (inte bara kan, jag gör det också). Jag är bara så himla less på att jag alltid ska ha ont om pengar och aldrig ha råd att göra/köpa det jag vill.

Men jag ska inte klaga. Jag har mat och tak över huvudet, betalar av mina skulder, har t o m råd med min last (mentholcigaretter). Är bara allmänt gnällig idag. Det kommer att kännas bättre så fort jag får lön. 😉

[tags]golddiggers, ekonomi[/tags]

*) Han behöver inte vara gammal, det räcker med att han har egen inkomst. Jag tänker inte försörja honom.

**) Vi skulle förstås dela annat än ekonomin, men nu är det den det handlar om i det här inlägget. (Jag har en våt dröm om en händig karl, med egen bil, som skulle gilla att vika tvätt, men det är nog att hoppas på för mycket.)

2 kommentarer på “Gräva efter guld”

  1. Hörde på Vakna med the voice tidigare i veckan att en dag denna vecka var enligt forskarna den deppigaste dagen på året. Haha. De menade att det var länge kvar till jan-lönen + julledigheten var över så du var nog inte ensam 😉

    Och en karl som gillar att vika tvätt, det tror inte jag existerar 😉

Kommentarer är stängda.