Allmänt

Planering

Det sägs att planering är A och O i alla sammanhang. Mina planer inför helgen är väldigt vaga, men består mest av TV och böcker, kombinerat med dammsugning och kattlådesanering. Fast man vet ju aldrig… Rätt vad det är kanske jag kommer på något annat att göra istället; något roligare, något som ger energi istället för att ta.

På tal om roliga saker så kollade jag flygresor till G igår. Jo, jag vet, jag har länge varit sugen att åka dit igen och har tjatat om det flera gånger. Inte nog med det, jag har även kollat tågresor eftersom jag gillar att åka tåg. Där stötte jag på ett lustigt problem.

Det blir dyrare att åka sittplats på (natt-) tåget än att flyga, p g a ett (av mig oönskat) dyrt avbeställningsskydd som inte går att ta bort!?! Till slut lyckades jag ta bort det på resan ner, men det gick inte att ta bort på resan hem igen. Vad ända in i glödheta…?

Om jag åker tåg så gör jag det för att det är billigt. Det är faktiskt jättebilligt (förutom avbeställningsskyddet) jämfört med flyget, ca halva priset. De hundralapparna kan jag stå ut med att förlora ifall jag – av någon anledning – skulle vara tvungen att ställa in resan. (Bokar jag billigt flyg, och inte kan åka, så förlorar jag de pengarna också. *rycker på axlarna* Den risken kan jag ta.)

Ingen resa blev beställd, varken på det ena eller det andra sättet, men åååhhh vad jag är sugen! Det är ett mycket effektivt sätt att förstöra pengar, då jag råkar ha några kronor över sedan räkningarna är betalda. Jag måste snabbt bestämma mig om jag ska åka, för att komma åt billiga biljetter, oavsett om det blir tåg eller flyg. Boka hotell, lägga upp en resebudget, börja spara till shoppingen… *drömmer mig bort*

[tags]planering, resor, tåg, flyg[/tags]