Allmänt

Förutseende

Jag var förutseende nog att inse att balkongen kanske behövde sopas av, efter de senaste två dagarnas ihållande snöfall. Tur att jag kom ihåg det ikväll!

Det var EN METER snö på min lilla balkong! Jag tog mig knappt ut genom dörren, då snön höll emot på utsidan. Med lite akrobatik och kroppsutplattning (har man stor ända, så har man) lyckades jag kränga mig ut ändå, med kvasten i högsta hugg.

Problemet med min balkong är det – tydligen – allt för täta räcket. Snö kan blåsa in, över räcket, men när den väl landat kan den inte blåsa ut igen. Det blir drivor av astronomiska proportioner ganska snabbt. Med tanke på att snön verkar vara rätt varm i det här ovädret, kan det snabbt bli för tungt – och då kan det gå illa. Jag vill inte få balkongen i huvudet när jag går genom ytterdörren (eller är ute och röker).

Dessutom måste jag komma åt parabolen, som sitter på balkongen, så jag kan sopa bort snön från den. Annars blir jag utan bild på TV:n. Rättare sagt får jag en blå bild som säger att ingen signal finns för tillfället, ”kontrollera din antenn”. Jotack, det känner jag igen. Det inträffar ibland, speciellt när snön är blöt. Då är det bra att slippa ut på balkongen.

[tags]snöfall, balkong, parabol[/tags]