Allmänt, Foto

Mötesdöden

Jag har ett nytt knep för att slippa mötesdöden: jag erbjuder mig att föra protokoll (vi brukar annars alternera). Då håller jag mig vaken hela tiden, i alla fall. Vissa ämnen är ständigt återkommande, har diskuterats på vartenda möte sedan jag blev anställd, och säkert långt dessförinnan också. Boring snoring.

Lotten hatar också möten, men våra är betydligt stillsammare – såvitt jag vet. De andra kanske önskar livet ur varandra (och mig) utan att jag märker det? Fördelen med att föra protokoll: man hinner inte kolla så mycket på de andra.


Bild från I Can Has Cheezburger

Skämt åsido, visst tar vi även upp viktiga saker som alla behöver vara skärpta för att hålla koll på. Vi har faktiskt ett väldigt bra arbetsklimat på min arbetsplats, där alla får göra sig hörda – inte bara under möten – och vi ser till att få saker gjorda, hjälper varandra om det behövs.

De möten vi håller själva, inom avdelningen, är ändå betydligt intressantare än en del andra möten/konferenser jag varit på… Speciellt om det handlar om sådant jag inte jobbar med, men ändå hör till (en annan grupp inom) mitt yrkesområde. Vi är ofta ett väldigt blandat gäng – från olika företag – vid sådana tillfällen, så allt kan inte vara intressant för alla, även om var och en hittar några guldkorn.

[tags]möten, mötesdöden, protokoll[/tags]