Allmänt

Men se det snöar

Nu får vi tydligen all den snö vi inte fått tidigare. Bästisgrannen fräste hela min gård igår, efter att plogbilen kört förbi, men det märktes inte i morse.

Under natten har det ymniga snöandet och blåsten gjort sitt bästa för att fylla igen de utgrävda partierna av gården, så jag fick pulsa i knähög snö för att ta mig ut till (den oplogade) gatan.

Snösvängen var dock i full gång, med mystiska placeringar av snöhögar i väntan på lastbilar för att frakta bort snön. T ex hade en ny rondell skapats vid korsningen mellan järnaffären och kyrkogårdsmuren.

En liten tur i oturen är att jag åtminstone – innan snöstormen – sopat bort den snödriva som fanns sedan tidigare på balkongen. Det finns en chans att jag kan ta mig ut genom balkongdörren för att sopa bort den ännu större driva som samlats där nu. Dörren öppnas utåt, vilket är väldigt opraktiskt om man glömmer att sopa balkongen innan snön blir våt och tung. (Då är det stege som gäller. Eller att invänta sommaren.)

Men det är varmt! Bara -6 i morse! Ljuvligt att det faktiskt går att vistas utomhus utan att varje andetag nyper ihop näsan!

[tags]snöstorm[/tags]