Allmänt

Pigg

Tänk att lite solsken kan göra en så pigg helt plötsligt!

Tidigare har vi, här på jobbet, mest gått runt och gäspat och varit allmänt uttröttade/uttråkade. Så kom solen fram, och vips blev alla piggare!

Nu har solen börjat värma lite grann, det känner man när man står ute i solskenet. Inte så mycket att det droppar från taken än, men man känner värmen i ansiktet när man vänder näsan mot solen.

Som tur är jobbar jag på dagarna, när solen lyser som mest, så jag slipper se allt damm som samlats hemma under vintern. Aldrig syns dammet så bra som när vårsolen kastar sina obarmhärtiga strålar genom de skitiga fönsterrutorna (för att inte tala om hur bra dammet syns om fönstren är nyputsade)…

Två av mina fönster – ett i köket och ett i vardagsrummet – är alldeles igensmetade av nos- och tassavtryck. Det ser jag utan att solen behöver lysa på dem. Där är katternas favoritställen; där har de fin utsikt över gården, resp björkarna bakom huset.

Gammelkatten har också ett udda beteende: han reser sig på bakbenen mot fönsterrutan (alltså själva glaset) (speglar går också bra) och klöser med framtassarna som en galning mot underlaget, vilt och snabbt. Mycket underligt, då han är den enda katt vi haft som gör så.

 Jag har lagt märke till att han oftast kommer direkt från kattlådan när han gör så, men inte alltid. Det spelar ingen roll vad jag använder i lådan, heller. Nu har jag spånpellets, tidigare använde jag vanlig kattsand, både klump- och icke klumpbildande.

[tags]sol, pigg, värme, fönsterputs, knäpp katt[/tags]