Allmänt

Hypnotisören

Jag håller på med Hypnotisören som ljudbok nu. Den är väl rätt OK, men jag tänker inte ge någon ordentlig recension – det brukar jag inte. Med en ljudbok beror mycket av upplevelsen på uppläsaren också, så den tveksamhet jag känner kan ha med honom att göra.

Den har i alla fall hållit mig sällskap under (mer eller mindre) sömnlösa nätter, även om jag fått hoppa tillbaka ett par tre avsnitt då och då när jag tappat tråden. Det blir luckor i handlingen, men om de beror på författaren eller att jag mikrosovit, vet jag inte. 😉

Jag känner mig lite kallsinnig till den här boken. Punkterade höga förväntningar, kan man säga, men utan dem (de höga förväntningarna) är den en dussindeckare. En bekant tyckte den var så hemsk och blodig, medan jag bara gäspar över de torftiga slaktscenerna och istället ryser av olust över de detaljerade sexscenerna (som inte alls hör hemma i en bok av den här typen).

Nu närmar jag mig slutet och där vill jag ha en rejäl knorr för att alls minnas den här boken i fortsättningen. Det har varit några småknutar under läsandets (hörandets) gång; nu väntar jag mig en rejäl härva. Vi får väl se hur det blir. Jag återkommer när jag är klar med den.

Problemet är att jag inte har något nytt att lyssna på, när den här boken tar slut. Jag har en pocket hemma, som B erbjudit mig att lägga vantarna på, då hon vunnit (!) den och inte tänker läsa den. Får väl nöja mig med den tills vidare.

UPDATE
Slutet var oväntat. Verklighetsfrämmande 🙄 , men definitivt oväntat.

[tags]ljudbok, Hypnotisören, Lars Kepler[/tags]