Allmänt

OpenOffice

Eftersom jag för några dagar sedan laddade hem OpenOffice till min gamla hemdator, ville jag prova programmet lite bättre. Jag har bara hunnit prova ”Word” men ville även se hur ”Excel” fungerar (de funktionerna heter ”Writer” respektive ”Calc”, men de flesta av oss har använt Microsofts Officepaket, så jag kallar dem så – till att börja med).

Bara för skojs skull började jag lägga upp en sorts budget, med summor, delsummor, kopplingar mellan tabeller – och hips vips satt jag och fyllde i mina egna siffror. Måste ju ha värden i cellerna, för att se så allt fungerar. 😉

Och OJ så det fungerade! Jag blev smått förskräckt av resultatet, för enligt den budgeten går jag rejält back varje månad. *harkel* Jag misstänker att jag gjort lite fel, t ex lagt billånet under både ”Bil” och ”Lån”, o s v,  men jag ska kolla under helgen. Klockan blev alldeles för mycket för att jag skulle orka kolla vad jag dubblerat.*

Nåväl, vad jag ville komma fram till är att OpenOffice verkar vara ett väldigt smidigt program att använda istället för det vanliga Officepaketet. Har man lärt sig Office så klarar man galant av OpenOffice. Man kan dessutom spara dokument med ”rätt” filändelse (.doc, .xls, etc) för att kunna använda som Officedokument, om man behöver. Dessutom kan man exportera som PDF, direkt i programmet.

Ja, ja, jag ska sluta göra reklam för programpaketet nu, men jag har fått ett väldigt gott intryck av det. Att det dessutom är gratis gör ju inte ont… 😉

[tags]OpenOffice, budget[/tags]

*) Jag har dels lagt in räkningar från ”arkivet”, d v s högen med betalda räkningar jag har på skrivbordet, dels från internetbankens historik. Tyvärr har jag ingen skrivare, så jag kunde inte skriva ut och bocka av allt eftersom. En del poster är helt säkert dubbelt inlagda.