Allmänt

Ute efter mina pengar

Det verkar som att ALLA är ute efter mina pengar den här månaden (också – inte första gången det känns så…). Nu vill Transportstyrelsen ha en – visserligen väldigt liten – del av kakan.

Minns ni den röda Mazdan, a k a Pärrlan? Den som dog i slutet av september? Nu har jag fått *ta-daa* vägtrafikregisteravgift på den, även fast den är skrotad.

Jajamensan – den skrotades nämligen inte förrän 11 oktober, alltså åker jag på att betala avgiften, då ny avgiftsperiod började 1 oktober. Visserligen är det inte mer än 43 kronor (!) men ändå. Det är principen som stör mig.

För övrigt är det fortfarande glashalt ute. Ja, det är som såpat buckligt glas, till och med. Även om jag tog bilen i morse så är det inte lätt att ta sig till och från den, över parkeringen. De stora vägarna är visst inte så hala – där är mer bart – men efter de mindre vägarna står bilar både i diken och på parkeringar, enligt rapporter från de som är ute efter vägarna.

På jobbet blev vi bjudna på smörgåstårta idag! Det passade bra, då vi inte har någon egentlig lunch, utan bara en extra fikarast.

[tags]Transportstyrelsen, vägtrafikregisteravgif, glashalt, smörgåstårta[/tags]