Allmänt

Friden har lagt sig

Lagom tills jag började vakna till och röra på mig, gick dottern med kompis och lade sig… Nå, det är ju långledigt och de är unga. Jag har ändå sovit gott, trots högljudda samtal i köket, medan en gräshoppssvärm drog genom kylskåpet. Ungefär. Lite mat finns kvar. Och jag kan ändå inte tugga. 😉

Nu är här tyst och stilla. Endast tangentbordsknattret (och fläkten från datorn) stör tystnaden. Det är vid sådana här tillfällen jag verkligen vill spela musik JÄTTEHÖGT, så de små raringarna som gått och lagt sig får höra att ”gamlingar” stiger upp vid den här tiden. *he he*

På tal om ”gamlingar”, jag råkade zappa förbi Ellens show precis när hon intervjuade Jon Bon Jovi. Herregud, vad den mannen ser bra ut för sin ålder (påpekade Ellen)! Han är faktiskt äldre än mig men jag ser ut som hans mormor om vi skulle jämföra. (Därmed inte sagt att jag är något större fan av JBJ, inte annat än att jag ylar med i ”Living On A Prayer”. Även jag var ung på 80-talet.) (Tro det eller ej.)

Oj, jag har visst druckit upp kaffet – redan? Jag satte mig ju nyss?!? Kaffet är helgens basföda för mig. Jag kan – som tidigare nämnts – inte tugga särskilt bra p g a tandvärken, men den känns något bättre idag. Jag tror faktiskt att den (tandvärken) är psykisk. Den har spökat tidigare, för ett par år sedan slog den till under sommarmarknaden, men när jag går på mina kontroller hos tandläkaren hittar de inget. Jag ser inte heller om jag är svullen på höger sida, då jag är rätt rund om kinderna som standard. Det tar lite ont om jag trycker på rätt ställe, men då är det bara att låta bli att trycka! Problem solved. :mrgreen:

Till min stora glädje har snösvängen varit ute tidigt i morse! Gatan förbi mitt hus var alldeles mosig igår, jag såg bilar som jazzade fram och tillbaka när de försökte hålla rak kurs. Nu är alla djupa bilspår bortplogade, men det finns ännu snö/is kvar på gatan, så om värmen fortsätter lär det bli mosigt idag igen.

På tal om bilar, så fick jag ”hem” den svarta gammel-Volvon igår. A trodde jag inte skulle märka att han bytt bil med mig. 😉 Han ville väl få bort Volvon från pakeringen som hör till lägenheten, då bilen ändå inte är igång. Jag vet inte riktigt hur den flyttades hit, men misstänker bogsering kombinerad med manuell knuff, eftersom de var flera inblandade plus ännu en bil. (Jag såg inte när de kom, jag såg bara när de var färdiga och skulle fara.)

Eftersom det är påskafton idag* känner jag att jag antagligen kommer att vara rätt orolig och vilja ränna runt med bilen. Har redan förberett ”flyktväg”, vilken runda jag ska köra, men vi får se… Det är inte så jättetrevligt efter vägarna om det tinat mycket. Men, jag är ju ledig och har gott om tid. Det är bara att köra försiktigt. Om jag inte strandar framför TV:n, förstås. Den risken finns också.

För att inte tala om att jag skulle behöva tvätta, och ta hand om den rena tvätten sedan tidigare. *suckar* Vilken tur att jag inte kan böja mig framåt, p g a tandvärken, då slipper jag ju det! 😉 Om det går att skjuta upp tvättvikandet ytterligare några dagar, är jag bara glad!

Jag längtar faktiskt tills det blir sommar, så jag kan hänga tvätt ute. Inte för att den blir roligare att vika, men soltorkad tvätt luktar så gott!

UPDATE
Jag fick inte tillbaka bilen enligt beräkningarna, men då passade jag på att bjuda in de jag tänkt hälsa på istället. Kan inte Muhammed komma till berget, får berget komma till Muhammed. 😉

[tags]tandvärk, Ellen DeGeneres, Jon Bon Jovi, snömos, Volvo 244, tvätt[/tags]

*) Tolv år sedan min älskade M valde att lämna oss.

2 kommentarer på “Friden har lagt sig”

  1. Stackars dig!! 🙁
    Hoppas verkligen du får ”ordning på gaddarna” och slipper värk!!
    Och du – Bon Jovi tar inte hand om tvätten! Eller sköter hushållet OCH jobbar… Life is hard and then you die, som Woody Allen sa…

    1. Det som inte dödar, det härdar… *ler snett* Jag ska ringa tandläkaren på tisdag, när helgen är över.

Kommentarer är stängda.