Allmänt

Liten i maten

Tandvärken har gjort mig väldigt liten i maten under påsk. Synd, bara, att jag hunnit köpa hem en massa käk och godsaker som jag inte ens kan äta.

Värken sitter numera i överkäken, inte direkt i tanden/ tänderna, och min kind måste vara svullen. Då jag är rätt rund i ansiktet sedan tidigare så syns det inte så bra, annat än när jag försöker le. Då ser jag ut som en strokepatient: ena halvan av ansiktet följer inte med, för kinden är alldeles ”styv”. Dessutom sluddrar jag en aning. Lite creepy, jag kan nog skrämma ungarna imorgon… 😉

Eftersom kinden är stel, kan jag inte öppna munnen ordentligt. Jag får inte in tuggorna i munnen! Var faktiskt tvungen att skratta åt mig själv idag när vi åt middag. (Jodå, jag äter, var inte oroliga.) Det måste se helknäppt ut, jag får liksom suga i mig små, lättuggade slamsor av maten. Potatismos är en höjdarrätt en sådan här gång! För att inte tala om löskokta ägg.

På tisdag, när det äntligen blir vanlig vecka igen, ska jag ringa tandläkaren direkt de öppnar. Jag har inte ens försökt få tag i en tandläkare under påsken, då jag antar att de flesta tagit ledigt. Möjligen kan det finnas någon enstaka inom de närmaste 25 milens omkrets som inte tagit ledigt, men så ont har jag inte. Värktabletter hjälper ju, än så länge.

[tags]tandvärk[/tags]