Allmänt

Ändrade planer

Mina planer för vad jag skulle göra efter jobbet bestod av 1) raka spåret hem och 2) krascha på soffan, efter den bedrövliga natt jag genomlidit. Ack, vad jag bedrog mig! Någon annan (läs: B) hade redan ockuperat soffan – min soffa! – och sussade sött.

Jag bestämde mig för att låta henne ligga där och istället krypa ner i sängen, med en ljudbok att lyssna på tills jag somnade. Självklart tog batteriet slut två minuter efter att jag lagt mig (och inte hunnit somna). Typiskt! Jag piggnade dessutom till efter ansträngningen att ta mig från sovrummet, ner till hallen och söka rätt på ett nytt batteri, så jag har fortfarande inte sovit, även om jag sedan någon timme fått förfoganderätt över soffan (och TV:n) igen.

Nu är jag så där hysteriskt pigg som man blir när man ”gått över tröskeln”, ni vet. En sådan där gång då man kämpat länge för att hålla sig vaken och sedan helt plötsligt känner att man aldrig kommer att kunna somna. OK, ”aldrig” är väl att ta i, men man kan inte somna i första taget. Nu är klockan dessutom så mycket, så det är verkligen inte läge för en powernap nu – då blir hela natten förstörd. (Wow! Jag kanske får normal dygnsrytm?!? 😯 )

[tags]planer, powernap, pigg[/tags]