Allmänt, Foto

Självklart

Självklart snöade det igår kväll, bara för att sommardäcken var på och B var ute med bilen. Allt gick bra, men det var några nervösa timmar innan hon var tillbaka – oskadd. Nu har den mesta snön redan smält bort – det är väl det som kallas aprilväder?

Det är så typiskt! Jag lät A byta till sommardäck redan nu, med tanken att vägarna var bara och ifall det snöade skulle vi inte behöva åka någonstans. Visst hade jag kunnat låta bli att släppa iväg B, men nu blev det inte så (det började snöa när hon redan hade åkt). Nå, det gick ju bra ändå.

Annars brukar jag vänta med däckbytet till ungefär månadsskiftet april/maj, problemet är bara att då byter ”alla andra” också. Lång kö till verkstäderna (ifall jag inte byter hemma på gården) och luften är alltid slut i behållarna på macken när man behöver fylla på något av däcken (det hinner inte fylla på behållarna ordentligt mellan användningarna).

Planerna för idag är att se klart mina inspelningar, och att försöka rippa den där CD-boken. Det skulle inte göra något om jag handlade lite mat också, då kylen börjar vara tom. (Jag kan skjuta på handlandet någon dag – eller två – så det är inte akut.)

UPDATE
Rippning är på gång nu, efter att jag varit tvungen att konsultera sonen, som bara visade mig vidare till en webbsida med instruktioner. Där stod att jag skulle göra precis som jag tidigare försökt göra utan att få igång något, men efter att ha ändrat ett värde gick rippningen igång. Få se hur länge det tar, och hur resultatet blir…?

[tags]söndag, snö, sommardäck, CD till MP3[/tags]