Allmänt

Entusiasm

B flödar redan nu över av entusiasm över sitt nya jobb. Förståelig, mycket förståeligt.

Jag talade tidigare inte om att hennes nya jobb var hos ett försäkringsbolag, men gissa vem som försöker sälja försäkringar åt mig och övertala mig att gå igenom vad som ingår i de olika försäkringar jag redan har…? *gaahhh* Jag ser till att jag har de försäkringar man kan behöva, men jag vet knappt på vilka bolag, och DEFINITIVT inte vilka fördelar/ förmåner jag har/ kan få.

Tidigare såg jag ett ”rensa i röran”-program, med en familj som försökte få ordning på sitt boende. Bland annat hade de alla möjliga papper liggande lite varstans; köksbordet, fönsterbräden, nedstoppade i skrivbordslådor, överallt. De slängde sällan något, och hittade därför inget. En utmaning var att låtsas att huset brann och att de skulle hinna ta med sig alla viktiga papper ut. (Det lyckades – förstås – inte.)

Sedan fick de en enkel låda att samla alla viktiga papper i – om det börjar brinna tar de med sig lådan och springer. Där skulle de samla ihop försäkringar, pass och annat de skulle behöva ha kvar. Självklart fick jag inspiration av det och vet precis vad jag ska köpa nästa gång jag hamnar på IKEA… Jag tänker t o m MÄRKA lådorna (jag ska ha flera) så jag vet vad jag har i dem.

Någon gång ska jag t o m sätta mig och gå igenom ALLA papper jag tryckt in i ett skåp i köket, för att dels rensa ut sådant som inte behöver vara kvar, dels sortera det som ska vara kvar. När jag nu – inom en snar framtid – blir ensam kvar här hemma under långa perioder, kan jag ockupera köksbordet/-bänken med pappersdrivorna och göra lite då och lite då. Sådan är grundtanken, även om risken är stor att den spårar ur innan jag är framme vid resans slut.

Dagens planer är:

 1. Duscha
 2. Packa mina kjolar & klänningar
 3. Tanka bilen
 4. Skoaffären
 5. Åka till K
 6. Skoaffärerna (om inte punkt 4 uppfyller kraven)
 7. Syrran
 8. Hem igen
 9. Handla mat
 10. Hämta B när hon slutar
 11. Snabbmiddag (hemlagad)

Sedan får vi se vad det blir! Ett hett tips är att jag parkerar mig med mina inspelningar från den gångna veckan medan tvättmaskinen sköter sitt, men man vet aldrig vad som dyker upp under dagen; vilka idéer jag får.

UPDATE
Det blev napp på punkt 4, men jag ångrar mig…kanske. Dessutom tillkom det en punkt 4½: köra ut den kvarglömda snusdosan till B.

[tags]försäkringar, rensa i röran, nödlåda, sortera papper, dagens planer[/tags]