Allmänt

Rent helgnöje

Jag kom på att jag skulle åka hem till Byn igår kväll, för att hjälpa E med en grej jag inte kunde beskriva per telefon. Som av en händelse behövde bilen tankas, och när jag satte mig i bilen efter tankningen såg jag till min stora (nåja) glädje att jag skulle hinna med färjan.

När man åker hem till Byn härifrån , kan man korta resvägen med en mil genom att åka med en färja. Jag brukar alltid missa den med någon minut, så jag åker då den längre vägen för att slippa vänta en halvtimme.

Nu körde jag till färjstället, där jag enligt bilens klocka hade flera minuter kvar att vänta. Studerade isen på träsket som färjan går över, tittade på fåglar, plockade lite i skivorna i bilen… Plötsligt tutade det! Snabbt kollade jag i backspegeln, men där var ingen bil? Ingen bil bredvid mig heller? Var kom ljudet ifrån? Förvirrad tittade jag runt omkring  – och upptäckte att bommen till färjan stod öppen. Oj. Det var visst färjan som tutade åt mig! 😳 (Väl ombord ställde jag om klockan i bilen, eftersom den tydligen gick några minuter efter.)

Vaknade i morse av att sonen kom och drog igång mig. Han var i röjartagen, och det var öppet på soptippen/ återvinningen idag. Det är alltså en enda lördag på hela året de har öppet, annars har de bara öppet dagtid under veckorna, då vi som jobbar mån-fre har svårt att hinna dit. (Torsdagar har de öppet lite längre på kvällen.)

Efter fem resor med Mazdan fullproppad, samt en resa med inlånad bil med dragkrok och släp, gav vi upp. Nu är mycket bortröjt från källaren och garagen. A har hotat med att komma imorgon igen, för att sätta igång med röjning och rensning av skrubbarna uppe på vinden. Hur kan jag ha fått en så energisk son? 😉

Det känns i alla fall skönt att ha fått rensat bort mycket gammalt skrot. Nu har vi ändå bara tagit stora grejer, som t ex gamla stolar som börjat hoppa isär, några tjocka (och små) dataskärmar, ett gäng trasiga mattor, etc. Sådant som behöver gås igenom och sorteras, typ kartonger med diverse smått & gott, har vi lämnat. Jag försäkrade honom att alla småsakerna går att lasta i säckar/ kartonger i bilen när de väl är sorterade. Nu när jag har tillgång till bilen igen (hupp!) kan jag köra till återvinningen någon torsdag då och då, och lämna mitt skrot i mindre portioner.

[tags]åka färja, soptippen, rensa i röran[/tags]

2 kommentarer på “Rent helgnöje”

  1. Så snällt att han kom o hjälpte, det är skönt att rensa ut, bara tråkigt att ta tag i det 😛

Kommentarer är stängda.