Allmänt

Nu börjas det

Efter ett par bilresor under tidig natt har jag insett att nu har de ljusa nätterna slagit igenom med full kraft. Det blir helt enkelt inte mörkt under natten längre. Visst skymmer det, mer eller mindre, beroende på väderlek, men det blir inte mörkt. Det är ännu någon månad kvar tills det är ordentligt ljust hela nätterna.

B kom hem idag. packade upp från den lånade resväskan, packade ner i sina egna förvaringsalternativ, och så bar det iväg igen. Jag fick skjutsa henne till L, men det var ju fint väder och jag slöade ändå bara framför TV:n. På väg hem, då jag var ensam i bilen, fick jag välja musik själv och köra hur fort jag ville.

Jag har ett klagomål. Sommardäcken jag fick med till bilen är hemska. Efter att A sulat om till sommarsulorna, var jag tvungen att lämna in bilen för att balansera däcken. Den spårade åt alla håll samtidigt – ungefär som att hjulen inte satt fast. Efter balanseringen var den bättre, men inte bra.

Dessutom var sommardäcken rätt slitna, så jag måste nog byta ut dem redan under den här säsongen för att inte råka ut för vattenplaning och annat trevligt man kan råka ut för med slitna däck. *ser pengarna flyga ur plånboken* Det är inte kul när den spårar, heller. Jag vill njuta av bilturen, inte brottas med ratten.

Annars går Speedy som en raket, så det kanske är tur att jag inte törs stampa gasen i botten? 😉 Så här dags – kom nyss hem – är det nästan ingen trafik efter vägarna, och högerfoten blir lätt tung när man kör långa sträckor… Jag har varnat juniorerna att om jag någon gång kör bort körkortet så blir det med den här bilen, för han är hemskt rolig att köra!

[tags]ljusa nätter, bilresor, spåriga däck[/tags]