Allmänt, Katter

Andra koppen

Sitter vid datorn med morgonens andra kopp kaffe. Det behövs två – en i varje ben – för att få igång mig på morgnarna.

Det är svalare idag, lite grått och faktiskt droppade det lite regn för ett par minuter sedan. Plattorna på gården blev prickiga, inte mer, innan regnet drog bort. Jag försöker få lite korsdrag i huset för att dra ut värmen, då det är 18 ute och 23 inne, så jag har öppnat köksfönstret, ytterdörren och altandörren på vid gavel.

Katterna strosar in och ut efter behag. De är nästan lika loja idag som igår, men bara nästan. Igår låg madamen utslagen på altanen (i skuggan av syrenbusken) hela dagen. När jag pratade åt henne kunde jag se ett öra vridas, annars låg hon stilla, förutom att hon bytte sida då och då (när jag inte såg på).

Ni minns säkert Ghostbusters? Med Zuul, the doorkeeper? Anyway, jag har en egen variant av Zuul: froppisen… Hon ligger på ryggstödet till soffan och vaktar på de andra katterna. Så fort någon av dem ska passera in eller ut genom altandörren så väser hon. Suck. Det är bara kul de första 25 gångerna.

UPDATE
Självklart blev det varmt idag igen. Ingen åska, tack och lov (modemet!), men rejält varmt.

[tags]söndag[/tags]