Allmänt

Bestämmer själv

Så härligt när jag vaknade och steg upp i morse: 18 grader inomhus! Svalt och skönt! 🙂

Där kom en av fördelarna med att bo (och bestämma) själv: jag kan ha hur kallt jag vill inomhus utan att någon behöver gnälla. Tyvärr hinner det säkert bli varmt igen under dagen – men bara natten blir sval, så jag kan sova…

Det är jobbigt när det blir så här varmt. Jag tål inte värme särskilt bra, och har väldigt svårt att sova (trots min 80/90-talstakfläkt). Visst är det skönt att det är sommar, men jag orkar inte göra något i värmen.

Till helgen är det pingst!?! Redan??? *förvånad* Jag hinner inte riktigt med, det är glasklart. När nu annandag pingst har försvunnit som helgdag, är pingsten inte annorlunda än en vanlig helg, förutom att vi bara jobbar halv dag imorgon.

Lite förvirrande: först är det en halv fredag, sedan blir det typ en och en halv lördag. Som om jag inte är tillräckligt dagvild i vanliga fall. 😉

(Jag har dessutom måndag idag, då jag inte var på mitt vanliga jobb igår.)

[tags]svalka, pingsthelg[/tags]

4 kommentarer på “Bestämmer själv”

  1. 😥 så det betyder att du inte kommer att hälsa på mig??
    Ps. Ni är alldeles för bortskämda med helgdagar hit o dit i Svedala… 😉 Här har vi bara 14 helgdagar om året… snyft…

  2. På mitt jobb har vi halv arbetsdag dag-före-helgdag-och-afton. Jag tyckte vi skulle införa halv arbetsdag dag-efter-helger också, men det gick inte. 😉

  3. Själv föreslog jag tvådagars arbetsvecka och femdagarshelg med samma lön för min chef, som privatperson förstod och tom stöttade mitt förslag, men som chefsperson inte kunde ta mitt förslag på allvar. Men som sagt, det gäller att inte ge upp kampen!
    *skrev hon som vid åttio års ålder (minst) går i pension och det inte finns några pensionspengar och dom återinfört ättestupan…* 😥

  4. Det där med två dagar arbete och fem dagar helg har vi också försökt med. Ingen som nappade på det heller. Men tusan vad effektiva vi skulle vara på jobbet! 😉

Kommentarer är stängda.