Allmänt

Friden sänker sig

Nu kan jag äntligen ha en rejäl date med Harry Hole! Hann bara höra lite i fredags, innan jag hamnade i andra göromål. Nu är jag nyduschad, med nyklippt lugg* och magen full av rabarberpaj.

Igår gjorde jag mitt receptexperiment och det blev väldigt bra! T o m så bra att A kom förbi och snodde en portion idag igen. Vi var tre som åt igår, två idag, samt att det blir lunch imorgon. Jag gjorde alltså typ dubbel sats. Igen.

800 g köttfärs
Salt, peppar, buljongtärning (ev vitlök)

Ca 2 kg potatis

2 pkt grädde (jag hade 1 vanlig + 1 pastagrädde)
Kinesisk soya

Fräs köttfärs i stekpanna. Salta, peppra och sätt ev i vitlök (kan uteslutas). Smula ner buljongtärningen och rör om.
Skala och skiva potatisen.
Varva potatis och köttfärs i en smord ugnssäker form, med potatis underst och överst.
Blanda grädde och en rejäl skvätt soya i en skål, salta och peppra om du tycker det behövs. Häll grädden över det du har in formen.
Grädda i 200 grader ca 60 minuter.

Servera med sallad.

[tags]Harry Hole, recept[/tags]

*) Viktigt vetande: om du klipper luggen själv, framför badrumsspegeln, ta inte av dig glasögonen om du ser lika dåligt som jag. Att klippa i blindo är inte att rekommendera… Learn from my fail. Lyckligtvis är jag inte fåfäng, så jag slipper gå med mössa några månader framöver.