Allmänt

Ännu en vecka

Så har ännu en arbetsvecka rullat förbi. (Ja, jag vet att den inte är slut än, men det är inte länge kvar.)

Planer inför helgen har jag inga, höll jag på att skriva, men det är inte riktigt sant. Gräset måste klippas (villintevillintevillinte), jag har torr tvätt att ta hand om – både nere i källaren och uppe i sovrummet – och jag skulle gärna åka till L en sväng. Dels för att s*h*o*p*p*a, dels för att hälsa på/ våldgästa B.

Skolorna har slutat idag. Det märktes tydligt på kön vid grillen, när jag skulle beställa lunch. Jag iddes inte ens gå till något annat matställe, då jag antar att de också var överfulla. (Grillen har bara uteservering, alla andra ställen håller till inomhus.)

Problemet med vad jag ska ha till middag är löst. Eftersom jag klämde i mig en rejäl lunch, blir det fil & flingor. Jag är ju antingen ”av” eller ”på”, vad gäller matlagning. Just nu känner jag mig mer ”av” än någonsin.

Efter jobbet ska jag åka över till morsan & farsan en sväng, för att se hur de har det. Farsan fick flytta i måndags, men var lite förvirrad i tisdags, då jag hälsade på. Jag tror det kommer att gå bra för dem, när de fått komma i ordning.

Spegelbyrån står fortfarande i vardagsrummet, mitt på golvet (men inte framför TV:n). När jag får hjälp någon dag ska vi bära upp den till B:s rum, där jag tänkt ha den. Det lilla skrivbordet, som är ådringsmålat och charmigt nött, får stå kvar i vardagsrummet. Jag vet faktiskt inte vart jag annars ska ställa det.

Poängen är att vi inte kunde göra oss av med skrivbordet. Ingen av oss hade hjärta att skicka det till återvinningen eller sätta det på annons. Det hör till släkten.  Jag ”offrade” mig och sade att det får stå hos mig* tills någon annan i släkten behöver det. (Då det är så litet, är det väldigt lättplacerat.)

[tags]fredag eftermiddag[/tags]

*) Det är ju inte så att jag är utan skrivbord. Jag har redan ett i vardagsrummet, samt ett i A:s rum (som jag inte alls använder).