Allmänt

Eftersnack

Lång sovmorgon i lördags (har jag redan nämnt) och sedan gjorde jag inte så mycket mer. Det blåste som tusan hela dagen. Jag klippte inte gräset. Hörde istället klart boken. Saknar Harry. När kommer nästa? 😉 *längtar*

Igår, söndag, gjorde jag det jag längtat efter hela vintern: satt på min ljugarbänk, med en ny ljudbok och kaffe, och kollade emellanåt ut över de maskrostäckta ägorna. Njutning! (Klippte inte gräset då heller.)

Under helgen har jag även gått stenhårt in för rabarberpajdieten, den som ökar ditt höftmått med 30 cm innan säsongen är över… Kan motverkas genom att enbart äta rabarberpaj och dricka starkt, svart kaffe, inget annat – då får magen fart. ’Nuff said. Ni vill inte veta detaljerna. :mrgreen:

Jag har tagit upp torr tvätt från källaren, och hängt blöt tvätt på tork där nere. Även om det varit utmärkt torkväder ute iddes jag inte bära upp, och ut, tvätten. Den torkar ju inomhus också, och det är inget som är bråttom att få torrt i den tvätten (lakan).

Sista maskinen var väldigt blöt, så jag behöver rensa filtret i maskinen. Antagligen har katthår och annat ludd täppt igen det, så vattnet inte töms efter centrifugering. (Rensade inte med en gång, då jag bara hängde tvätt mellan andra saker jag sysslade med, men ska gå ner och göra det ikväll.)

För övrigt gjorde jag ett fynd när jag flyttade runt saker i tvättstugen (för att komma åt allt som skulle tvättas den här helgen). Någon som saknar ett täcke och ett påslakan? Jag har mina misstankar om vems de är, och när & hur de hamnat i min tvätt, men jag ska tvätta upp dem först, innan jag börjar söka rätt ägare.

Kom ihåg i morse att ta med TV-serien som G ville låna av mig – och då har han gått på semester! *hrmpf* Min avdelning börjar inte semestern förrän nästa vecka. Själv har jag andra perioden, så nedräkningen har inte börjat än.

[tags]helg, tvätt, Dödsmässa, Reginald Hill, McLeod’s Daughters, semester[/tags]