Allmänt

De är här nu

Lika trevligt varje gång de dyker upp: myggorna…

Jag har sett någon enstaka myggstackare susa förbi tidigare men den har inte alls varit intresserad av mig. Men nu… Mängder av myggor som tagit sig in i huset festar loss på mitt blod så det står härliga till!

Ifall jag inte bloggar imorgon så har jag dött av blodbrist. (Måste kolla ventilerna, de kommer ju in någonstans!)

Även andra mindre trevliga sommargäster har dykt upp. Froppisen kom in med en slemmig larv av något slag på svansen (!), jag kollar trappräcket jag lutar vänsterarmen mot varje gång jag går ut och röker så det inte sitter spindlar på det (iiihhh) och de ”små gröna myggen” jag täcktes av när jag klippte gräset under björken sägs vara bladlöss.

En fördel i år: inga larver av häggspinnmal, de som härjade för några år sedan och spann in allt i närheten av häggar i heltäckande vita luddiga nät. Plus häggarna också, förstås.

Jag får trösta mig med att jag inte köpt några plantor i år, så bladlössen kan bara festa på sådant som redan växer hos mig. Hoppas de äter ordentligt av hallon- och vinbärsbuskarna som sprider sig olovandes som ogräs. Jag har försökt rota ut dem men det är hopplöst. Det växer bara upp nya hela tiden.

[tags]mygg, myggor, insekter, bladlöss, sommarens fröjder[/tags]

2 kommentarer på “De är här nu”

  1. Det kom ju något moln med bladlöss från Ryssland. Vet inte riktigt var de landade. Har inte börjat få så många här ännu.

  2. De ryska bladlössen finns tydligen här sedan en tid tillbaka.

    Jag har hört en på jobbet beklaga sig, men visste inte att de var så stora. Trodde de var som löss jag hittat på inneblommorna, typ knappnålshuvuden, i storlek.

    Nå, de bits ju inte. 🙄

Kommentarer är stängda.