Allmänt

Inte idag heller

Nej, gräset blev inte klippt idag heller. A har lovat klippa det åt mig imorgon, om det inte regnar, under förutsättning att jag bjuder honom på middag. Jag har halvt om halvt lovat honom käk – återstår bara att komma på något, för det blir inte palt den här gången. Eller…? Äh, jag får se. Jag måste i alla fall handla efter jobbet imorgon.

Under helgen har jag inte gjort mycket. Eller det kanske jag har? Inte mycket vettigt är nog en bättre beskrivning.

  • Åkte till K direkt efter jobbet (stämplade ut tidigt) i fredags, i min lönlösa jakt på ett par skor. Åt kinamat och hälsade på syrran när jag ändå var i stan.
  • Lördag började jag med tvätten, the neverending story. Åkte hem till Byn med A:s bil för att ha diskussion med E och H angående loppisen vi ska ha (hos mig) under marknaden.
  • Idag fortsatte jag med tvätten. Var på loppis (!) hos C och I.

Så, om någon känner för att vika tvätt är ni välkomna hos mig ikväll. Jag har 8 proppfulla stora blå IKEA-kassar med ren och torr tvätt vid fotänden av sängen. Tvätten måste in i skåp och lådor, annars tar jag mig inte fram till sängen. Sovrummet är inte hur stort som helst.

Det är länge sedan jag fotade och lade in här. Jag är väl i en ”sådan period”, ids inte fota något då jag bara har mobilens skruttiga kamera. Började kolla efter en ny kompaktkamera online, men fasen vad det är svårt att hitta rätt modell.

Jag vill ha en liten, lätt och enkel kamera, gärna med zoom, och helst med snabb avtryckare. Inte så att man trycker på knappen och tre sekunder senare när motivet är borta sedan länge hör man kameran ta bilden. Ungefär.

Det är svårt att hitta rätt modell online. Visst står det hur stora/små de är men jag vill ju känna om den ligger bra i handen, så den inte är för tung eller för lätt (!) eller har för små knappar som sitter för tätt. Ja, det finns många saker att tänka på.

Och, ja – jag drömmer om en systemkamera, men känner att jag skulle ha svårt att motivera mig att ha med den, annat än på speciella fotosafaris. Den är lite för stor och har alldeles för många finesser som jag ändå inte skulle använda. Men om jag plötsligt skulle få en så skulle jag inte tacka nej… 😉

[tags]helgen som gått, tvätt, vika tvätt, loppis, kamera[/tags]

2 kommentarer på “Inte idag heller”

  1. Men köpte inte du en kamera för något/några år sedan. Och gick kurs, dessutom.

    Var har det tagit vägen? 🙄

  2. Kurskunskaperna finns väl kvar, men inte kameran. Jag tyckte inte riktigt om den (den var för stor) så den donerades till dottern.

Kommentarer är stängda.