Allmänt

Trött

Det kan inte hjälpas. Jag är trött idag igen.

Om jag kom mig i säng som vanligt folk på kvällarna, skulle det säkert hjälpa, men nu fortsätter jag med mina destruktiva tupplurar. Min nattsömn delas upp på två (eller fler) skift – ett på kvällen och ett på morgonen.

Då jag någon gång lyckats hålla mig vaken hela kvällen, utan tupplur, så ”går jag över tröskeln” – är vaken så länge att jag blir pigg igen. Ikväll ska jag försöka hålla mig vaken åtminstone tills A varit och ätit, sedan tror jag att det blir säng + bok för mig. Tidigt.

Med lite tur håller boken mig vaken någon timme extra och sedan får jag somna bäst jag vill. Fördelen med en pappersbok i sängen är att det inte blir ”luckor i handlingen”, vilket det lätt blir med ljudböcker. Det är mer än en gång jag fått spola tillbaka några avsnitt för att jag slumrat till.

Med en vanlig bok inser jag att det är dags att lägga den åt sidan när jag läser samma rader för tjugonde gången utan att få ihop orden till något vettigt. DÅ är det godnatt. Utan att jag missat något.

[tags]trött, sömning, dålig nattsömn, tupplurar, bok i sängen[/tags]