Allmänt

Inför jakten

Älgjakten börjar imorgon. Gissa om det märks? 

Konsum och ICA har varit fyllda av karlar som förvirrat sprungit omkring mellan hyllorna och försökt hitta falukorv, amerikafläsk och limpa. Det är inte lätt att hitta i affären, då man annars skickar kärringen att handla. Till och med på macken var det rensat i hyllorna vid stängning ikväll.

Själv har jag skickat iväg sonen hem till Byn, där han ska jaga älg med Byalaget för första gången. Spänningen är olidlig. Han har redan hunnit ringa två gånger och bett mig fixa sådant han glömt att ta med.* Farsan förväntar sig jaktrapport via mig varje dag, och är nyfiken på hur det ska gå. A har fått överta hans gamla älgstudsare.

Jag har laddat inför veckan: köpt en tvåkilosburk med varmkorv. Hela veckans middagar – och luncher – fixade i ett svep! Annars hade jag tänkt laga köttfärslåda, men köttfärsen var slut när jag handlade. Förra veckan levde jag på skåprensning till middag, varje dag. (Det underlättades av att jag lunchade på grillen, även det varje dag.)

[tags]älgjakt[/tags]

*) Rättare sagt sådant han trodde skulle finnas på plats men inte kunnat hitta, hos min bror E, vars hus A lånar, eftersom E är på semester i USA.