Allmänt

Nära ögat

Jag är så tankspridd ibland.

Det var bara ren tur och en massa eftertänksamhet som fick mig att inte spärra mitt VISA-kort igår!  Jag knappade in koden och apparaten (jag stod i en kassa och skulle betala) visade att det var fel kod. Förvirrad gjorde jag om proceduren, med samma resultat. Precis när jag tänkte göra om försöket för tredje gången, slog det mig: fel kort!

Jajamensan, koden passade alldeles utmärkt till det andra kortet jag hade i plånboken, och mitt VISA blev inte spärrat.

Ibland har man tur. 🙂

(Jag är van – från jobbets olika datasystem – att man kan prova logga in hur många gånger som helst utan att spärras. Och jag brukar komma ihåg rätt kod till rätt kort. Jag tror det har gått troll i kortet också.)

[tags]VISA, spärrat kort[/tags]

2 kommentarer på “Nära ögat”

  1. När jag skulle starta nya mobilen stod där att jag skulle ange pinkod. Man har tre försök. Inför tredje försöket insåg jag att det kanske inte skulle vara den pinkod som man får i samband med pukkoden. Det skulle vara den andra pinkoden, den man väljer när man låser upp mobilen. Vilket kan trodde skulle vara samma pinkod.

    1. Ja, det är förvirrande ibland med koder och dylikt.

      Jag brukar även försöka låsa upp ytterdörren hemma genom att trycka på lås-upp-knappen på bilnyckeln. Det går inte, kan jag tala om. Precis som det inte går att få hissen att komma när man försöker ”blippa” den med koddosan till jobbets ytterdörr…

Kommentarer är stängda.