Allmänt, Katter

Härligt

Det är härligt när det är höst!

Tidigt i morse låg dimman tät över bygden, för att ett par timmar senare lätta likt rökslingor från älven, som låg spegelblank. Den kyliga luften kändes lätt att andas och det enda som hördes var rasslandet från vissna löv som föll.

Under söndagseftermiddagen drog en regnskur förbi, och det var ljuvligt att höra det svaga trummandet av regn mot fönstren. Perfekt väder att kura inomhus!

Under en av rökpauserna här på jobbet, kom plötsligt en helt främmande katt promenerande och ville bli kliad! Den gnuggade sig uppför oss allihop, men mest hos mig eftersom jag inte kunde låta bli att klia den. Den jamade och lindade sig runt mina fötter.

Månntro om den har något hem, nu när det börjar bli kallt? Den var väldigt tillgiven men saknade halsband och (synlig) märkning. (Åååhh nej, ni märker vartåt det lutar, eller hur?) Däremot försökte den inte smita in genom dörren när vi gick in igen, så den måste ha ett hem – var nog bara ute på promenad.

Hoppas jag inte stöter på den fler gånger. Men jag kanske skulle ta med lite torrfoder i en påse i fickan, ifall den dyker upp igen? (Nej, nej, NEJ! Sluta! Tänk inte tanken!)

[tags]höst, mysigt, vilsen katt[/tags]