Katter

Blödig

Jag är verkligen blödig, det är inget jag sticker under stol med.

I morse, innan jag for till jobbet, satt jag på bron och rökte. En okänd kvinna (med paraply) kom gående efter gatan. Hon stannade och pratade en väldigt bruten svenska innehållande ordet ”katt” flera gånger. ❓

Det tog en liten stund innan jag förstod vad hon pratade om: hennes innekatt hade smitit ut i går kväll och varit borta hela natten. Hon var så orolig och försökte nu hitta den. Precis då kom madamen hem efter nattens äventyr, och jag förstod att kvinnan blivit tipsad om att söka hos mig, då katter gärna dras till varandra (om inte annat så för att markera revir).

Hon berättade att hon (och förmodligen hennes man) var från Schweiz, men hade köpt ett hus på gatan som går parallellt med min. De håller på att renovera och har hantverkare som springer ut och in hela dagarna – och då passade katten på att smita ut.

Jag lovade att om jag ser en tigerrandig katt ska jag meddela henne eller försöka ta fast den. Hon grät och hade inte sovit inatt, och jag led verkligen med henne. Hoppas den hittar hem, själv eller med hjälp av någon, för det är inte kul att aldrig få veta vad som hänt.

UPDATE
Jag gick förbi och frågade, efter jobbet. Hon sken som en sol och berättade att den hittat hem själv. Jag blev inbjuden på kaffe, och satt länge och pratade med henne och hennes man. Intressant – men en helt annan historia.

[tags]blödig, innekatt som smitit ut[/tags]