Allmänt

Kämpa emot

Idag blir en dag då jag – allt eftersom tiden går – får kämpa mot sömnen. Gårdagen slutade alldeles för (oberäknat) snabbt, trots besök av både min son och min bror.

Jag försökte hålla igång kroppen genom att skala, hacka, strimla och skiva mängder av grönsaker och rotfrukter, som ska användas till middagen idag, men det hjälpte inte. Kvällen var ung när jag somnade. (Alltså har jag vaknat, utsövd, alldeles för tidigt.)

Dagens middag blir älgfärsbiffar med ugnsrostade grönsaker. Jag har snappat upp lite här och lite där från olika recept och föreställer mig att det blir rätt gott, och ganska enkelt (p g a ugnen).

Ikväll har jag tänkt hålla mig vaken* eftersom jag får besök av min andre bror, som ska få ”hjälpa” mig att ta in utemöblerna och grillen.** Sedan kan vi slappa i sofforna och slåss om fjärrkontrollen, bara vi gjort klart utomhus.

Till min stora glädje börjar House ikväll igen – jag har saknat den gamle surkarten! 🙂

[tags][/tags]

*) Förra tisdagen som jag djupt nästan hela tiden L var hos mig. Han var dock glad och nöjd, han hade ju fått se vilka program han ville på TV:n – även sport (som annars är bannlyst hemma hos mig)!

**) Jag är fullt kapabel att ta in utemöblerna alldeles själv, men har sparat den sysslan så L ska få känna att han gör lite nytta. Och så är det så roligt att peka med hela handen åt honom och kommendera lite grann… 😉