Allmänt

Hagel

Det drog snabbt förbi en regn- och hagelskur, som smattrade så trevligt mot mitt kontorsfönster. Tyvärr är den redan borta, men jag njöt så länge den varade!

Inte nog med att jag gillar hösten, jag gillar när det regnar också. Då spelar det ingen roll vilken årstid det är, även om regn gör sig bäst under hösten.

I morse var det dimmigt, så dimmigt att jag kunde känna hur mitt ansikte faktiskt absorberade fukten när jag gick ut. Härligt! Andra blir grå & glåmiga av regn och fukt, jag blir pigg och rosig. 😉

Ibland blir jag sugen på en promenad just när det regnar, just för att det regnar, men det har hittills stupat på att jag fortfarande går barfota i sommarsandalerna. Det gör inget om jag blöt om fötterna, men sandalerna låter ”tjirpp-tjirpp-tjirpp” när de blir blöta inuti. Inte kul när man ska gå i dem under dagen.
UPDATE
Efter kvällens uppblötning av fötter och sandaler kan jag säga att sandalerna snarare säger”schropp-schropp-schropp”, men problemet är detsamma, oavsett ljudeffekt.

Jag måste köra lite klövvård ikväll, när brorsan åkt hem. Fotbada-fila-klippa naglar-smörja. Sedan kan det vara läge att söka fram joggingskorna igen, när inte naglarna tar emot längre. Tånaglarna har vuxit typ en halvmeter under sommaren och jag lär behöva hovtång för att ta mig igenom dem…
UPDATE
Det får bli en annan kväll.

Vädret är inte det bästa när man ska hålla sig vaken under kvällen (den här tisdagen ska jag lyckas!) men jag ska kämpa emot yllefilten, som brukar komma förrädiskt smygande och drapera sig över mig. Sedan får den en kattliknande utväxt – gärna en gammal grå, som inte är så lätt att flytta på – och då är det kört. Inte har jag hjärta att flytta gamlingen! (Froppisen är betydligt mera lättflyttad, bara peta lite så hoppar hon ner.)

[tags]regn, hagel, fotvård[/tags]