Allmänt

Galet

Det är rent galet hur mycket 12 hekto älgfärs egentligen är! A och jag har ätit oss proppmätta och har ändå mat för resten av veckan – båda två!

Jag väntade snällt på brorsan, men till slut – då det verkade som att han inte skulle komma – gick jag och bar in utemöblerna själv.* Sedan kokade jag det efterlängtade, gravt försenade, efter-maten-kaffet som jag slog mig ner framför TV:n med – och då dök han äntligen upp!

När han åkt iväg igen, strök jag fotbadandet från listan. Det får jag ta någon annan kväll, då jag inte är så mätt. Orkar inte börja mig ända fram till fötterna. (Och, ja – jag ÄR smidig som ett järnspett även i vanliga fall, men brukar nå fötterna.)

Medan jag skriver det här surrar reprisen av Idol på TV:n. Jag har hört en vidrig slakt av diverse låtar jag kände igen. En låt blev så söndervrålad att jag inte kände igen den förrän jag lyckades tyda en av textraderna. Årets omgång verkar vara som vanligt, alltså.

[tags]älgfärs, utemöbler, fotbad, Idol[/tags]

*) Jag har ingen belysning på baksidan av huset, där altanen är, och var tvungen att bära in möblerna innan det blev för mörkt för att se alla gropar.