Allmänt

Hur länge?

Alltså, är det någon som vet hur länge ett paket ligger kvar på utlämningsstället nu för tiden?

På den tiden jag jobbade på Posten (medan den ännu var en riktig post, alltså lääänge sedan) låg paket kvar en månad, och påminnelse skickades ut till kunderna efter 10 dagar. Nu får jag en påminnelse, som SMS, efter två dagar!?!

Jag vet att mitt minne är kort, så jag hämtar snällt paketen när jag fått påminnelse*, men eftersom jag väntar flera paket (från olika avsändare) inom ca en vecka-10 dagar hade jag inte tänkt hämta dem förrän alla paket kommit.

Eftersom posten inte är någon riktig post längre 😉 får jag hämta mina paket på OK istället. Det gör inget, det är trevligt att gå dit, men jag vill kunna spara ihop mina ärenden istället för att springa dit med dem ett och ett.

Det är inget att gnälla över – folk i allmänhet brukar ju vilja hämta sina paket så fort som möjligt, och jag har inte långt till macken. Jag undrar bara?

[tags]paket[/tags]

*) Risken finns ju att SMS:et med paketnumret (och påminnelsen) försvinner i mängden av de meddelanden som kommer till min mobil.

8 kommentarer på “Hur länge?”

 1. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med din fråga, men jag kan lova dig att ett paket med lite älgkött, typ, som skickas hit ligger inte kvar länge… 🙄

  1. Ska jag ta det som ett erbjudande? 😉

   (Misstänker att älgköttet skulle promenera själv den sista biten. Hur håller man kylan hela vägen?)

   1. Du har nog rätt. Det håller nog inte… Kylkläpparna håller nog bara till Skåne typ… 🙁
    Så du får äta för mig istället!

    1. En vacker dag kanske jag t o m hinner fota något så du åtminstone får se älgköttet! 😉

  1. Hmm, det låter rimligt, med tanke på hur fort man blir påmind. Annars kan jag ju fråga själv när jag hämtar det sista paketet, som borde dyka upp senast fredag.

   Vad som händer, är att jag bär hem alla paket men inte öppnar dem innan allt har kommit. (Jag har inte så bråttom att prova och ev skicka tillbaka, har ju gott om kläder att ha under tiden.)

 2. 14 dagar står det på avierna som ibland kommer när de glömmer att sms:a. De tidigare 28 dagarna gällde när det fanns bättre lagringsutrymmen på hyllorna än vad där är i de små butikerna.

  1. OK, då vet jag. Jag blev rädd att det bara var typ 5-7 dagar, men då behöver jag inte springa ihjäl mig redan första dagen för att hämta. 🙂

Kommentarer är stängda.