Allmänt

Kartläsning

Nästa fredag hade jag tänkt ta semester, åka till L och använda lönen till idel onyttigheter. Sedan tänkte jag plocka upp B och ta med henne hem till den stundande höstmarknaden (som är betydligt mindre än sommarmarknaden).

Så damp en kallelse till mammografi ner i brevlådan igår. Tidigare hade jag blivit förvarnad att mammografibussen inte längre kommer till vår lilla vårdcentral, utan det är sjukhuset i K som gäller som uppsamlingsplats fr o m detta år.

OK, jag tänkte då att jag skulle offra ytterligare en semesterdag, och passa på att hälsa på syrran och kanske shoppa lite i K också. Men, ojdå – bilen ska ju in på service i oktober! Eftersom min bil plötsligt föryngrades förra hösten, måste jag nu till en märkesverkstad igen. Närmsta Mazdaverkstad är i L..*

Istället för att använda ännu en semesterdag, tänkte jag slå två flugor i samma smäll och kolla om jag kunde serva bilen nästa fredag, då jag ändå ska till L. Då har det ju hunnit bli oktober. 😉

Som tur var, kollade jag på Mazdas webbsida först, innan jag ringde och beställde tid, för en annan verkstad (än den jag tidigare åkt till) har tagit över servicebiten. Jaha ja. Hur hittar jag till den, då?

Problemet är att den ligger ute på samma industriområde som den tidigare verkstaden, ett industriområde där inga gator/vägar är utritade på kartan. *suckar djupt* Jag får köra lite på känn och se till att ha gott om tid, för det kan visa sig att den mest logiska vägen helt plötsligt är avspärrad med staket, så jag får vända och köra runt.

Ska jag följa kartorna hos Hitta, Eniro och Google, så hamnar jag på tre olika ställen (som visserligen ligger i närheten av varandra)! Det är bara att bita ihop och försöka hitta dit. Jag, med mitt dåliga lokalsinne…

Det dåliga lokalsinnet kan visserligen ge oväntade upplevelser och lite krydda till tillvaron, men inte den tiden en fredagsmorgon. Då är jag inte på humör, eftersom jag får åka hemifrån före gryningen, ungefär. Som tur var har syrran köpt mig en ny och fräsch Starbucksmugg** att ta med i bilen, så jag får mig åtminstone kaffe under färden.

Inte nog med att jag fick en grymt tidig tid, jag fick dessutom veta vad den här servicen skulle kosta… *vinkar adjö åt shoppingen* Nå, det är bara att bita ihop och betala. Shoppa hinner jag göra någon annan gång.

[tags]semesterdag, shopping, mammografi, service, bilverkstad[/tags]

*) Jag bestämde mig, när den röda Mazdan fyllt 10 år, att jag skulle sluta åka till L för att serva den.

**) Den gamla muggen möglade. Jag diskade den för flitigt, d v s i diskmaskinen, och då läckte vatten in mellan muggens väggar, så det mönstrade pappret började mögla.