Allmänt, Foto

Vinterföre

Jepp, nu börjar det bli vinter! Självklart är sommardäcken på bilen, men det kommer att ändras under kommande helg, hoppas jag. Fram till dess står bilen så fint i garaget.

Det måste ha varit varm snö som kom igår (medan jag sov framför TV:n…) för det var väldigt isigt redan i natt, då det frös på. Att det fortfarande var kallt när jag skulle gå till jobbet gjorde inte saken bättre… Blank is efter hela gatan!


Så här såg det ut i morse när jag gick ut. *gaaahhh* Inte redan!

Längs min väg till jobbet är det en liten, men brant, uppförsbacke. Där fanns – tack och lov – en liten smal remsa någotsånär isfri asfalt längs ena kanten, så jag tog mig upp utan vurpor.

Egentligen är det nästan löjligt att vara så rädd för halkan, men efter några rejäla vurpor och med dåliga knän, så vet jag att det dels tar ont, dels kan vara väldigt svårt att komma upp utan hjälp. Speciellt om ena (eller båda) knäna tagit stryk.

Den här vintern är jag i alla fall ordentligt förberedd inför eventuella vurpor! Jag har inte mindre än fem kryckor till mitt förfogande, ifall jag skulle skada knät. 🙂

[tags]is, snö, halka, knän, kryckor[/tags]