Allmänt

Lysande

Jag är helt ointresserad av Idol i år, då jag följt det programmet i flera omgångar tidigare och ledsnat på konceptet. Problemet är att det inte finns så mycket annat att titta på om fredagkvällarna, så i fredags bestämde jag mig för att försöka hålla mig vaken genom ett Idol-program.

Till min stora lycka hade TV 4 infört ett nytt (?) grepp – de kör snabbrepriser av låtarna som intro till programmet, så jag slapp se resten! Lysande, helt enkelt lysande! Jag bytte snabbt kanal innan ens den första reklampausen kom, och kunde sedan slötitta på något helt annat.

Helgen har bestått av väldigt mycket slötittande på TV, det ska jag erkänna. Under tiden har jag bl a stekt kött på svag värme i ugnen, i flera timmar. Jag lyckades perfekt med kryddningen och köttet var så mört att det föll i bitar när jag skar i det. Helt omöjligt att skiva, jag får äta det i bitar istället. (Kan även bero på slöa knivar, men spela roll. Det ska ändå tuggas, oavsett om det är skivat eller inte.)

Igår fick jag klippa ett par små tovor i ”armhålan” på madamen. Tyvärr gillade hon inte när jag försökte vända på henne, så jag skulle komma åt (de större) tovorna under andra frambenet, utan hon gick i strejk. Jag avvaktar till nästa gång hon är lagom avslappnad (och ligger på rätt sida).

Jag har även brottats med köksfläkten, rättare sagt med lampan i den. Ännu rättare sagt med plastskivan som sitter framför lampan, den plastskiva som låtsas vara glas och måste tas bort för att man ska kunna byta lampan. Under hela veckan har jag fått klara mig utan fläktlampa, eftersom jag inte lyckats få upp ”glaset”, men nu tog jag mig bordskniv & ficklampa och undersökte/ bände/ bänglade loss skivan.

Resultatet är att jag måste köpa ny (konstig, lysrörsliknande) lampa, samt ev en ny plastskiva, då jag lyckats bryta av en plupp (av två) som ska hålla fast skivan när jag sätter upp den igen. Jag väntar med spänning på att affären ska öppna, så jag får gå och kolla om de har rätt sorts lampor. Sedan får jag prova sätta fast ”glaset” igen, och jag tror faktiskt det kommer att sitta kvar, även med bara en plupp.

UPDATE
Rätt lampa fanns i affären, och ”glaset” sitter kvar med bara en plupp. Yey! 🙂

[tags]helgsysslor[/tags]

2 kommentarer på “Lysande”

Kommentarer är stängda.