Allmänt

Färdig

Efter att jag varit och klippt mig, på eftermiddagen, passade jag på att åka och handla julmaten också. Detta eftersom jag ändå hade tagit ut bilen.

Väderprofeterna har nämligen lovat -30-35 grader nästa vecka (!) och då är det lika bra att låta bilen stå i garaget. Julmaten (det blev bara fyra kassar) tar upp stor plats i både kyl och budget, men jag fixade det! Nu behöver jag bara fylla på med mjölk (och ev mjukt bröd) innan julafton. Och sådant jag glömt – men det kan bara vara någon småsak kvar. *rycker på axlarna*

Julklapparna är färdiga. Jag har de flesta på jobbet och ska smussla hem dem någon kväll under veckan, för inslagning. Det är nästan det roligaste med julen, att slå in paket! När juniorerna var små tyckte de också det, så ett år slog de in ALLT de hittade och lade under granen. Kul att se att de rensat mina köksskåp och -lådor i sin jakt på inslagbara saker – eller kanske inte… Jag minns viss frustration över att behöva gräva igenom hela paketdrivan för att hitta t ex stekspade, elvisp eller rivjärn.

Ni har säkert väntat på rapport om snöskottningen igår, så jag ska inte hålla er på sträckbänken längre. 😉 Sonen ”råkade” ringa och undra vad jag skulle äta till middag… Jag bjöd snabbt in honom på middag, efter att han skottat gården. När jag kom hem efter jobbet (var lite sen) var gården klar – men det var bästisgrannen som varit i farten! A hade ändå skottat lite bredvid bron, där snöslungan inte kommit åt, så jag bjöd honom på uppvärmd köttgryta.

[tags]frissan, julmat, slå in paket, slippa skotta snö[/tags]