Allmänt, Foto

Ändrade planer

Det visade sig att det ”uppdrag” jag hade ikväll var flyttat till nästa vecka, men det gör inget. Då fick jag ju åka hem igen och träffa A en liten stund till, eftersom han kom förbi och åt middagsrester med mig och sedan parkerade sig framför TV:n en stund. Han drog ändå ganska snabbt vidare, eftersom det var hockey (på TV) på gång och mitt hem är sportfri zon.

Sedan har jag sovit, både gott och länge. Utmattad efter helgen eller efter en hård arbetsdag? Vet inte, men det var skönt med en lur! Det gör ju, i och för sig, att jag är vaken mitt i natten istället – men vadå? Det är väl ingen som bryr sig. Jo, förresten, gamlingen bryr sig, för han har börjat sova på datorstolen och är nu jättesur på mig då jag lyft bort honom.

image

Det är härligt med ny dator! Tangentbordet är mycket tystare än det gamla, för att inte tala om hur mycket tystare själva datorn är – inga fläktar som surrar hörbart. Enda nackdelen är att jag tappat alla mina bokmärken/ favoriter som jag tidigare hade, men då får jag skaffa nya istället! (Lugn, jag har ju sparat många på EasyBM, den där bokmärkessidan jag hittade online. Tyvärr kom jag inte på att göra det förrän efter att min gamla dator dött, men de ställen jag oftast besöker är samlade där, och nu ska jag komma ihåg att lägga till även de nya favoriter jag hittar.)

Vad som tar mest tid är installation av de program jag vill fortsätta att använda, och avinstallation av de program jag fått på köpet och inte vill ha. Det är ju själva f*n att så fort man får en ny dator så är den full med krafs!

  • Provversioner av program som man sedan får börja betala för om man vill fortsätta att använda dem.
  • Tillverkarens egna tillbehörspaket med uppmuntrande tillrop om att köpa ännu mer av samma märke.
  • Automatiska länkar i favoritlistan, till både Microsoft, Windows och tillverkaren.

Men, förutom detta, är jag – som sagt – helnöjd med min nya dator! Miss Piggy får vila lite grann, även om hon börjat tjänstgöra mer och mer i köket. Inte för att hon är tjej, utan för att jag kan se webb-TV medan jag äter middag vid ett riktigt matbord. Bättre höjd än att äta middagen på soffbordet. 😉 Var inte oroliga! Jag har redan provätit vid datorbordet (det blev riktigt rymligt här när jag rensade och röjde) och insett att även det har bra äthöjd… Jag kan utvecklas till en riktig nörd vilket ögonblick som helst om jag inte ser upp!

[tags]ny dator, skräpprogram[/tags]