Allmänt, Foto

Kortfredag

imageGamlingen hjälper mig se på TV. Bäst gillar han ”What not to wear”
så det programmet ser vi alla repriser av.

Tiden har börjat gå betydligt snabbare än beräknat. Därför döper jag egenhändigt om dagen idag till ”kortfredag” då det verkligen inte är någon lång fredag, så som de var när jag var ung/yngre.

På den tiden (ja, jag ÄR så gammal som det verkar) fanns inget att göra just på långfredagen, och ifall man hade något att göra så fick det vänta till påskafton i alla fall. Numera skiter jag glatt i alla traditioner och låter tvättmaskinen gå för högtryck just idag. Då vädret är fint idag – sol, lätt blåst – passar jag på att tvätta upp de lakan jag samlat under vintern* för att kunna torka utomhus. (Lakan luktar så gott när de torkat i solen!) Min torkvinda går nu att nå, utan att gräsmattan trampas sönder i stora geggiga pölar, för snön har smält bort med raketfart.

imageMan får alltså gå runt snödrivan som ligger kvar för att slippa bli blöt om fötterna.

A har varit förbi och bytt till sommardäck på bilen åt mig. Dessutom har han börjat åtgärda altanräcket, som snön krossade när den föll från taket. B och J kommer förmodligen imorgon, få se exakt när och hur länge… Jag vet inte vad jag ska hitta på till middag åt dem/mig/oss men det blir antingen skinka eller älgstek. Eftersom de kommer borde jag fylla på med lite mjölk & fil men jag skjuter upp det till imorgon. Vet inte om affärerna har öppet idag, och jag har mejerivaror så jag klarar mig, så länge jag är ensam hemma.

Jag har ägnat mig åt lite papperssortering av modellen ”sätta saker i (rätt) pärmar” och det gör mycket för välbefinnandet. Lite struktur i vardagen skadar inte, och någon gång kommer jag att uppnå mitt mål: att dressera mig själv till att sätta rätt papper i rätt pärm direkt, inte samla i högar som sedan behöver sorteras och gås igenom.** Dessutom har jag, farsan och morsans dödsbo deklarerat via Skatteverkets Android-app. 😉

[tags]långfredag, tvätta lakan, torka tvätt ute, sommardäck, altanräcke, pärmar och papper, deklaration[/tags]

*) Det betyder att jag dels 1) har gott om lakan, 2) inte byter så ofta i sängen, för 3) jag sover ändå jämt på soffan framför TV:n.

**) Det gäller alltså här hemma. På jobbet är jag betydligt mer strukturerad, då det annars skulle bli katastrofläge efter bara någon dag. Hela avdelningen använder pärmarna, så pappren måste vara på rätt plats direkt.