Allmänt, Foto

Mitt i naturen

Så här ser min datorhörna ut på morgonen (och dagen och kvällen och för all del på natten också). Observera det stora fönstret mot gården. Perfekt för att skåda djur- och naturlivet! Det känns som att se en vildmarksdokumentär på National Geographic på widescreen-TV, ungefär. 😉

I morse, när jag gick ut för en morgonrök, vaggade ett par kalkoner snabbt iväg mot den skyddande skogen. Hackspetten lekte tittut med mig bakom träpelaren, innan den satte sig på fågelmataren och åt frukost. Kolibrierna dansade pardans runt buskarna innan de kom och drack nektar ur den lilla behållaren.

Ingen ekorre syntes till, men de hade väl inte hunnit stiga upp. 😉 Jag har inte heller lyckats se murmeldjuret, som bor i en grop bredvid ladan. (Japp, de har Groundhog Day varje dag.) Däremot har jag sett sköldpaddor vila på stocken i dammen vid uppfarten, och har tänkt smyga dit och ta en bild någon soligare dag (då är chansen större att de är uppe ur vattnet).

Det är så speciellt att sitta där ute i tystnaden, som inte alls är tyst. Fåglar jag aldrig hört förut kvittrar, skvirrar och tjattrar åt varandra. Flaxet från hackspettarnas vingar har jag nästan lärt mig känna igen, för de kommer jämt och kikar på mig. Bruset från kolibriernas snabba vingslag när de står stilla i luften och suger i sig nektar från mataren är hur mysigt som helst.

Då och då bryts friden av någon bil som kör förbi, men eftersom vägen går bakom backkrönet så dämpas ljudet väldigt bra. Det är inte direkt någon motorväg heller, så bilarna stör inte. (Och man hör på långt håll när det är skolbussen som kommer! 😆 )

Jag har planer på att flytta min rökruta (från ena sidan av dörren till den andra) så den kommer närmare fågelmaten. Fåglarna över huvud taget är inte speciellt skygga av sig, men jag hinner aldrig få fram kameran och zooma in någon fågel, innan den flyger iväg. De är snabba, de små rackarna!

Allt är väl, jag har det otroligt bra! K fyller kaffebryggaren på kvällen, så jag behöver bara slå igång den när jag stiger upp. (Jag har även lärt henne sätta i en extra skopa kaffe, för mitt morgonkaffe måste vara starkare än det jag dricker senare under dagen.)

[tags]mitt i naturen, semester, New Hampshire[/tags]

2 kommentarer på “Mitt i naturen”

  1. Hon brygger väl inte svagt amerikanskt kaffe??? (Fördomar- vemdå jag???)

    1. Det är klart bättre än det man får på kaffeställen, typ Starbucks, Dunkin Donuts, etc. Där har jag istället börjat ta kalla smaksatta kaffedrinkar, frappucinos och allt vad det heter. Kaffesmak även om det är svagt, och då blir jag inte dålig i magen.

Kommentarer är stängda.