Allmänt

Modemdödare

Jaha.

Så tog åskan mitt modem* i alla fall, trots att jag verkligen försökt komma ihåg att dra ur det. Jag har varken internet eller fast telefon hemma sedan fredag kväll och känner mig aningen handikappad. Tack och lov funkar ändå mobilen, så jag är inte helt uppställd.

Det brukar gå åt ungefär ett modem/sommar för mig, så jag är inte direkt förvånad. Få se vilket år jag kommer ihåg att skaffa mig åskskydd till kontakterna för att slippa sådant här… 🙄

Ja, ja. Det blir ännu mindre bloggat under några dagar framöver, tills jag fått ett nytt modem. Trösta er med att det inte händer så mycket här ändå. Värmen har gått över, jag jobbar sista veckan innan semestern och har mycket jag behöver få undan på jobbet innan jag tar ledigt.

[tags]åska, modem, nedräkning[/tags]

*) Antagligen är det åskan som ställt till det, då den smög sig in över bergen, eller också dog modemet av att strömmen bröts (då jag drog ur sladden) ett flertal gånger under veckan som varit.

8 kommentarer på “Modemdödare”

 1. Vaddå semester? Borde du inte vara trött på det vid det här laget? Saboterar det inte din arbetsmoral?

  1. Jag gillar att ha semester! Det gör underverk för min arbetsmoral – alla surdegar som legat och jäst under våren måste nu göras undan innan jag tar långsemester (4 veckor).

 2. du får ta och skaffa dig mobilt bredband istället. Går att använda på flera datorer nu för tiden.

  1. Jag begriper mig inte riktigt på mobilt bredband… Jag har ju min fasta telefon via bredbandet, går det med mobilt bb också? Och är inte det dyrare än vanligt trådlöst bb? *förvirrad*

   1. Skippa fasta telefonin! Du har ju mobil. Vi har inte mobilt bredband själva, men vi hade tankar att vi skulle ha det, men när vi skulle byta gick det inte att dela på flera datorer, men det gör det idag. Nu får vi ha det vi har ett tag tills det går att bryta avtalet så får vi se då.
    Jag tror inte det blir dyrare, men det gäller ju att man bor någonstans med bra mottagning.
    Tele2 vet jag hade en router med i ett erbjudande nu som gjorde att man kunde dela mellan datorer.

    1. Nja… Jag tror jag väntar ett tag med att byta. Nu är ett nytt modem på väg, så snart är jag online hemifrån igen.

 3. Visst blir man trött! För att undvika detta hade jag själv dragit ur diverse sladdar ur min router häromdagen. Efter det fick jag inte igång det igen. Krånglade med detta alldeles för lång tid tills jag upptäckte att Gubbe satt i sladdarna fel 🙁 Men jag var ju ändå glad att inget var trasigt. Snigla på 🙂

Kommentarer är stängda.