Allmänt

Klippt & klart

Igår, på kvällen, satte jag igång att klippa gräset. Med diverse pauser (för att dra åt mig andan och vila benen) så tog det inte mer än ett par timmar (på min lilla tomt…).

Jag är säker på att någon elak jäkel smugit förbi och gödslat gräsmattan medan jag var på semester, för gräset växer med kanonfart. Både långt och tjockt, så om det går för länge mellan klippningarna orkar inte gräsklipparen igenom.

Det är härligt när det är gjort, även om jag vet att jag får göra om det flera gånger under sommaren. Doften av nyklippt gräs ger verkligen sommarkänsla! 🙂

Till min stora förvåning dök varken mygg eller knott upp, trots att jag var ute hela kvällen?!? Jag har ännu inte fått något myggbett den här säsongen, men jag lär inte bli utan… Min tomt brukar vara rätt myggfri, faktiskt, kanske beroende på att jag bara har några få buskar. Där brukar ju insekterna samlas, i skydd för vinden, för att kunna dyka upp i stora svärmar så fort man sätter sig ner utomhus. Att jag dessutom stammat upp träden gör säkert också sitt.

På tal om att stamma upp träden: jag har ännu inte massakrerat björken jag hade planer på att snagga förra sommaren. Få se om jag får det gjort i år, plus att jag behöver frisera diverse andra träd i den änden av tomten. Egentligen skulle jag behöva frisera en grannes rönn också, men det är nog bäst att fråga först… 😉

[tags]klippa gräset, mygg, knott, stamma upp träd[/tags]