Allmänt, Foto

Dagen idag

Idag har jag – trots det soliga vädret – inte klippt gräset. Nej, ingen annan har gjort det åt mig heller. Jag var bara lat. 😉 Hoppas det är uppehåll imorgon bitti, så jag kan göra det då, för sedan verkar det bli flera dagar med regn. Igen. Den typiska svenska midsommaren?

Angående midsommar, så har jag inga speciella planer. Inga jordgubbar är köpta, och kommer inte att bli det heller. Jag har däremot laddat upp med lax; både kall- och varmrökt samt gravad. Imorgon ska jag göra en sista akutshopping för att fylla förråden med mjölk & yoghurt, d v s varor som kan tänkas sina snabbare än beräknat ifall jag får ”oväntat besök”. 😉 (Och ifall jag inte får besök, så blir det mycket pannkakor under veckan som följer…) Lite sill har jag också, men bara en sort.

L och E kom förbi med valpen idag. Hon är förtjusande! Jag måste ta foton på henne nästa gång, nu var hon mest i L:s famn. Han var rädd att mina Stora Farliga Kattdjur, den sabeltandade froppisen och slaktarmadamen, skulle hoppa på henne. Jag skrattade så jag nästan grät, och försäkrade att inga stora skador skulle uppstå, men han vägrade släppa ner valpen på marken. Nåja, de hinner nog träffas.

Solen och vinden har fått torka handdukar åt mig under dagen. Jag slängde i första maskinen igår, innan läggdags, så det gick snabbt att börja hänga ut dem i morse. Sedan har jag bytt tvätt då och då, medan timmarna rullat iväg. Det råkade falla sig så att jag köpte flera omgångar nya färgglada handdukar på IKEA, när jag var dit med jobbet veckan innan jag åkte bort. Sedan har de blivit liggande i tvättstugan, då jag *harkel* har gott om handdukar sedan tidigare (jag har varit på IKEA många gånger)… Nu var det dags att börja tvätta upp nyförvärven, så jag kan börja använda dem!*

Det är nog dags börja städa inför midsommaren nu, tycker ni inte det? Handdiska (ingen ny diskmask i sikte), skura kattlåda, dammsuga, röja & rensa lite… Dessutom behöver jag ta några foton, så jag kan visa en del saker åt er. Åhh, på tal om foton…

När jag åkte till USA hade jag som mål att fota två saker: 1) en brandpost och 2) en gul skolbuss! Skratta, ni, men det är faktiskt sådant vi inte har hemma. Eller? Alltså gjorde jag det. Varsågoda:

(Jag lägger inte till några bildtexter här, för om någon av er inte kan se skillnad på en brandpost och en skolbuss så har jag ett tips: för muspekaren över bilden så poppar en liten ruta upp, där det står vad bilden föreställer.)

[tags]midsommar, lax, sill, valp, handdukar, soltorkad tvätt, brandpost, skolbuss[/tags]

*) Andra köper servetter och värmeljus varenda gång de far på IKEA – jag köper handdukar, men struntar i värmeljusen och servetterna. Dessutom anser jag att handdukar måste tvättas innan de kan börja användas. Däremot kan jag ta sänglinne direkt ur förpackningen och lägga i sängen, men det är en annan femma. Lakanen är ju förpackade i plast, så ”alla” har inte fingrat på dem.