Allmänt

It’s raining men

Jag har visst nämnt det tidigare men måste säga det igen: det är roligt se andra arbeta!

Idag fick jag avnjuta andras arbete i stora lass, för helt plötsligt var hela min gård full av karlar i arbetskläder. Och där satt jag, på ljugarbänken, och låtsades läsa lite i en pocketbok. :mrgreen:

Jag upptäckte idag att polackerna (?) (nationalitet okänd, men de pratar något som skulle kunna vara polska) inte är två – de är tre, men har bara varit två åt gången hos mig tidigare; en äldre och en yngre. Inte undra på att ”den äldre” sett lite frågande ut när jag nämnt saker vi gjort upp dagen innan – det var fel ”äldre”! 😆 (De två äldre måste dessutom vara bröder, för de är så lika varandra.)

Inte nog med att målarna är här – nu har snickarna anlänt också! En av snickarna är en av mina grannar, och så har han en junior (inte egen tillverkning) med sig också. De har sågat bort bron, och det gick så fort att jag knappt hann in för att öppna altandörren – min extra ut- och ingång. Balkongräcket flög också all världens väg.

Den stora betongklumpen som tjänstgjort som nedersta trappsteg tog ett bra tag att få bort. Det krävdes två traktorer och sju karlar (jo, jag räknade) som pekade och skrek order/tips till varandra (alltså karlarna, traktorerna varken pekade eller skrek). Nu pryder den sin plats bredvid brevlådan, innan bortforsling, och jag är helt övertygad om att jag kommer att backa in i den med bilen. Den är så stor att den har ett eget gravitationsfält, ungefär. 😉

Både igår och idag avslutades målandet hastigt p g a störtskurar under eftermiddagen. Igår var det åska med i spelet, idag var det ”bara” störtregn. Jag hörde i alla fall ingen åska, men det var kvavt ändå. Inget ont som inte har något gott med sig: jag har pluggat i åskskydden i kontakterna. Även om det klart och tydligt står att de inte hjälper vid ”ett direkt nedslag”, så kanske jag slipper oroa mig om jag är på jobbet och oväntad åska dyker upp. Lite skydd ska de väl ändå ge?

[tags]målare, snickare, åska[/tags]

2 kommentarer på “It’s raining men”

  1. ha, ha, kunde inte låta bli att skratta åt dina förväxlaringar av gubsen. Inte undra på om de kände sig förvirrade.

Kommentarer är stängda.