Allmänt

En minut

Jag försöker göra allt som tar mindre än en minut att göra direkt, utan dröjsmål. Det är förvånansvärt mycket man hinner på en minut, om man gör det med en gång, inte låter det samlas flera göromål eller torka fast. Faktiskt ger det lite resultat – t ex bär jag undan disk, tidningar och sopor, och torkar av bordet, omedelbart.

Skulle jag bara sluta hitta sådant jag ska göra senare (som tar längre tid), så skulle livet vara perfekt. Nu har jag skjutit upp disken igen, men anser det vara en ekonomisk fråga. Trots allt så spolar jag upp lika mycket varmvatten i diskhon, oavsett om det är en tallrik och ett glas, eller om det är flera av varje – därför samlar jag disk.

Annars har jag pippi på att plocka ihop och småstäda på nätterna. Eftersom jag tagit upp den fula ovanan med en rejäl tupplur (här pratar vi ett par tre timmar, ingen sketen liten kvart) framför TV:n, så är jag ofta vaken nattetid och hinner då med lite av varje innan jag somnar om, vid den tiden andra stiger upp. Ungefär.

[tags]en minut, plocka bort[/tags]