Allmänt

Matglad

Det syns på min rondör att jag gillar mat. 😉  Ja, inte bara sådant som räknas som ”mat” utan det mesta som går att äta – speciellt det som räknas som godis, fika och allmänt slisk.

Att laga mat går oftast bra, förutsatt att jag vet vad jag ska äta. Det är den svåraste frågan: att hitta på något nytt varje dag. Just nu är jag i en slarvig period, som delvis beror på sommar, sol och värme, delvis på idétorka.

Jag är less allt jag brukar laga till, och jag slafsar i mig snabbmat (från grillen eller annat ställe) när tillfälle ges för att slippa fundera på vad som ska handlas hem och tillagas. Det är inte bra. Inte bra alls. Varken för hälsan eller plånboken. Eller…?

Det är en sanning med modifikation, för jag har en otäck ovana att köpa hem alldeles för mycket råvaror, som blir liggande för länge och till slut måste slängas. Då är det billigare att äta ute, för då betalar jag bara för det jag verkligen äter.

Under helgen försökte jag förgylla maten genom att dricka vatten/mjölk/måltidsdryck i mina vinglas, samtidigt som jag dukade snyggt. Det lyckades väl inte så bra – festkänslan ville inte riktigt infinna sig – men det kändes som ett litet avbrott från vardagen. 😉

Jag behöver komma igång med matsedel igen. Den underlättar både mathandlandet och -tillagandet, eftersom jag bestämt i förväg vad som ska ätas. Det är ändå inte så lätt som det låter: min idétorka är just nu total. Jag kan inte ens komma på EN maträtt, ännu mindre fem.

[tags]mat, matglad, matsedel, matproblem, utemat, idétorka[/tags]

4 kommentarer på “Matglad”

  1. I dag blir det laxfilé som ska stekas i ugn, till det kokt ris och kall sås (typ yoghurt, har inte bestämt mig än). Och lyckligtvis är ris en grönsak, så det behöver jag inte tänka på.

    Det var väl inte så svårt att tänka ut lite fisk? Sånt kan man äta varje dag.

    1. Hmmm, lax är förstås alltid gott… Nu hann det bli yoghurt & smörgås till middag idag, men veckan har ju fler dagar. Lax m broccoli & hollandaisesås imorgon, kanske? Mmmm! *slickar mig om munnen*

    1. Åååhhh, surströmming! Hur kunde jag glömma? Men den är roligare att äta i sällskap… Jag får ragga bland släkt o vänner.

Kommentarer är stängda.