Allmänt, Foto

Helgen

Jag rivstartade helgen med att ta ledigt efter lunch på fredagen, för en ny shoppingrunda i H (den här gången utan syster, då hon var förkyld)! Lönen brände på kontokortet och behövde göras av med så snabbt som möjligt. 😉 OK, jag hade ett återköp jag skulle göra också, innan det gått för lång tid.

Kolla vilka söta burkar/lådor jag hittade i en affär! Jag köpte två små, men det fanns även större storlek. Får väl kolla om de finns kvar nästa gång jag handlar på den affären… Det finns alltid plats för en låda till någonstans här hemma. Speciellt om den är snygg.

Innan jag visste ordet av stod jag på IKEA:s parkering och drabbades av total demens. Varför var jag där? Jag skulle inte till IKEA* – det var ju andra affärer jag skulle till! Sagt och gjort, jag hoppade in i bilen igen och åkte – så småningom – även utomlands. Undvek dock parkeringshuset till det stora köpcentret på andra sidan gränsen, då jag fasar för den 90-gradersvinkel man ska igenom precis när man kommer ner. När det inte är vinter går det att använda utomhusparkeringen istället.

Planen var bara att köpa yoghurt (finsk yoghurt – mmmmmmm) innan jag åkte hem igen, men på väg genom affären upptäckte jag att de även hade skor – och väskor… Ja, ni kan väl gissa hur det gick? Inte mindre än två väskor fick följa med mig hem, då jag inte kunde bestämma mig. 😉

I vanlig ordning har jag ett cigarettpaket med i bild, så ni ser storleken.

Först en liten brun väska, lagom för typ cigg och plånbok, ifall jag ska gå ut och roa mig, utan att dra med en stor väska med halva mitt bohag i. (Ni som har stora väskor vet jag pratar om.)

Sedan kunde jag inte lämna kvar den här söta rosväskan i butiken, eller hur? Lite större än den bruna, så jag får ner mer saker i den. Kanske inte riktigt halva mitt bohag, men en del ”nödvändiga” grejer.

Väl hemma insåg jag att min vägg** var överbelamrad med handväskor jag inte använder. Något för loppis, kanske? Sagt och gjort, lördag slängde jag in de gamla väskorna i bagaget och åkte till bakluckeloppisen utanför ICA. Tog med stol, kaffe och en pocket, och hade några trevliga timmar tillsammans med de andra försäljarna. Fick bara sålt en enda väska, men tänker skänka resten till Röda Korset (förutom en som ska få återvända ”hem” till G).***

På vägen hem stannade jag och köpte lite mat, plus en bukett rosor att muntra upp mig med. (Det är en traumatisk upplevelse att göra sig av med väskor.) Jag blev faktiskt så uppiggad av rosorna (plus en tupplur…) att jag började ta itu med tvätten! Ja, ni läste rätt – jag har vikt och stoppat undan tvätten! Nu är det bara den torra tvätten i källaren som är kvar att ta hand om! 🙄

[tags]helg, shopping, Haparanda, Finland, handväskor, loppis, vika tvätt[/tags]

*) Här gör alla mina trogna följare ett stort kors i taket: jag skulle INTE till IKEA!?!??

**) Jag har satt upp ett gäng krokar på en vägg i hallen, och hänger alla mina handväskor där.

***) Nu har jag ”bara” åtta handväskor kvar här hemma. Känns lite futtigt.

2 kommentarer på “Helgen”

    1. Jag har fortfarande lite ångest, men de får säkert nya ägare som uppskattar dem mer än jag gör! 😛

Kommentarer är stängda.