Allmänt

Seg deg

Idag går min hjärna på lågvarv, i alla fall efter lunch. Det är väl den beryktade lunchkoman som slår till, kan jag tro.

Sitter och ska snart börja med en snudd på oöverskådlig arbetsuppgift, men om jag börjar beta av den  – papper för papper – så blir jag nog klar före helgen. Arbetslusten flög all världens väg redan för ett par timmar sedan (om den alls följde med till jobbet) och min startmotor har skurit. Ungefär.

Mitt jobb är rätt roligt emellanåt, även om det mest består av vardagar. Men – vardagar är en stor del av livet. Livet är trots allt inte en fest, inte varje dag. Ändå gillar jag både arbetet och arbetskamraterna, hur mycket vardag det än är.

Få se om jag kommer mig i säng i tid ikväll. Igår ”skulle jag bara” och hips vips hade någon ställt fram klockan ett par tre timmar för mig. Så kan det gå när man har roligt! Det är visserligen inte så kul när väckaren ringer, utan hänsyn till att jag vill sova längre, men jag ska inte klaga: ingen har tvingat mig att vara uppe alldeles för sent på kvällarna, även utan den berömda tuppluren.

Som sängfösare använder jag en pocketbok som faktiskt inte är tråkig bara för att jag somnar mitt i någon mening. Tvärtom, jag skulle gärna flytta den från sängen till matbordet, men då tar den slut så fort – och jag har just nu inga nya pocketböcker (eller andra böcker) att läsa när den här tar slut.

Den verkar vara del två i en serie om en speciellt person, och jag är inte helt säker på att jag läst ettan. Det är något som känns bekant med beskrivningen av första boken, och den har kommit för ett par år sedan, så visst kan jag ha läst den. Tydligen gjorde den inget större intryck på mig, annars hade jag kommit ihåg (förmodligen) både boktitel och författarnamn.

Mitt ”drömsovrum” närmar sig! Med tvätten undanstökad och sängen avröjd, är det ”bara” boksorteringen kvar – den svåraste biten. Att gå igenom alla mina böcker och besluta vilka som ska bort, respektive vara kvar, är ett jätteprojekt. När det är klart, blir stölden* av A:s bokhylla, samt att fylla den med de böcker jag sparat, rena barnleken.

[tags]trött, vardag, Janusstenen, Elly Griffiths, sovrum, bokhylla[/tags]

*) Stöld och stöld… Den hyllan råkar bara ha stått i A:s rum, han har aldrig gjort några ägaranspråk på den. Jag har faktiskt köpt den själv på en loppis eller auktion för en spottstyver, för många år sedan. Äkta trä (ingen spånskiveskapelse) (teak? ek? vet ej), liggande format och tung som ett as. Men den står på rätt våning (jag slipper baxa den uppför trappan) så med hjälp av en matta ska jag kunna flytta den själv.