Allmänt, Foto

Sol!

image

Titta! Solen skiner – och jag är ledig! Det snöar inte! 🙂

I rent glädjefnatt har jag varit ute och petat lite i snön med en skyffel, baraföratt. Det kändes lite fel att slappa framför TV:n när vädret var så här fint. Termometern står på -10 så det är ju hur fint uteväder som helst. Jag hade gått ut en sväng med kameran om inte batteriet hade laddat ur sig (och tar oändlig tid på sig att bli laddat igen – det hinner bli mörkt).

Ja, ja, nu ska jag inte ta i så jag spricker. Det finns innesysslor så det räcker och blir över. Disken, tvätten (både ren och smutsig) och dammsugaren ropar på mig. För att inte tala om att jag behöver åka och handla. Observanta läsare har förstås sett att jag inte plockat bort julen än (ljusstaken i fönstret) så det måste jag också göra idag. Det var ju egentligen igår julen skulle bort, men jag iddes inte.

imageEn soligare bild

Dagarna är ännu korta, men det tar sig. 😉 Om det beror på att snön ligger kvar för att lysa upp tillvaron för oss, eller om de minuter extra dagsljus vi fått sedan vintersolståndet gör dagarna längre, vet jag inte men det märks att vi går mot ljusare tider.

[tags]solsken, vinter, korta dagar, dagsljus[/tags]

2 kommentarer på “Sol!”

  1. Här har vi inte någon snö (även om vi tyvärr ska få lite i eftermiddag påstås det), men även här märks det tydligt och klart att vi går mot ljusare tider. Behövs för mitt humör. Den här tiden på året är den absolut värsta.

    1. Snön gör ju sitt för att lysa upp tillvaron lite grann – och det behövs!

Kommentarer är stängda.