Allmänt, Foto

Förväntad kyla

Som vanligt blir det kallt så ini bomben den här veckan/helgen.

Det beror på att det är Jokkmokks marknad – då är det ALLTID kallt. Riktigt kallt. Extremt kallt. Fruktansvärt kallt. Det är m a o läge att plocka fram långkalsongerna, om man inte redan gjort det.

Utomhustemperaturen idag stod på -25 grader vid halv sex i morse. Sedan har jag inte kollat på termometern, men det är minst lika kallt fortfarande – om inte kallare. Det är väldigt uppfriskande att gå ut och röka, jag lovar. 😉 (Därför tjuvröker jag under fläkten hemma, men säg det inte åt någon!)

Nu förväntar jag mig att det kommer att bli ännu kallare, lite mer för varje dag som går. Någon hade hört rykten om -35 framåt helgen, och det skulle inte förvåna mig. Bara för att den här vintern varit ovanligt varm tidigare, behöver det ju inte fortsätta på det viset.

image

Så här vacker är utsikten över personalparkeringen när det är kallt.

Jag tog med mig matburk i morse, men fick en förfrågan om lunchdate med svägerskan. Det går bra, jag låter min burk vara kvar i personalkylen. Då slipper jag bära mat till jobbet imorgon; maten är ju redan på plats. Om inte annat så blir min handväska lite lättare.

Jo, jag har plockat fram en stor handväska igen. Jag byter då och då, när jag gör utrensningar. Då tar jag en liten väska, som uppgraderas till en medelstor, och slutar med en stor tung väska fylld med halva bohaget. Så rensar jag igen, o s v.

Som vanligt var jag lite dagvild i morse, men det var faktiskt inte bara jag som trodde det var torsdag igår… Det bittra besvikelsen över att det är torsdag idag igen, hade även drabbat T. Vi har det inte lätt, vi som är en dag före. (Oftast är jag en dag efter, och det är mycket lättare att stå ut med.)

[tags]kyla, Jokkmokks marknad, matburk, lunchdate, handväska, dagvild[/tags]

2 kommentarer på “Förväntad kyla”

  1. Härlig syn med all frost!

    Själv är jag inne på 3e torsdagen irad denna vecka…

    1. *ouch* TRE torsdagar på rad! Stackars! 🙁

      Själv brukar jag köra med tre tisdagar, och då blir veckan jättekort. Först är det måndag (det missar man inte), så blir det tisdag, tisdag och tisdag – och herregud är det redan fredag?!? 😉

Kommentarer är stängda.